Pluimveehouderij

Nieuws

Britten minderen gebruik antibiotica pluimvee

De Britse pluimveehouderij heeft het gebruik van antibiotica sinds 2012 met meer dan 40% teruggedrongen. Tegelijk is de productie in die periode met 5% toegenomen.

Dat meldt de British Poultry Council (BCP), de koepel voor de pluimveesector. BPC zette in 2011 een Stewardship Scheme op om het gebruik van antibiotica terug te dringen. Inmiddels zijn de deelnemers aan die vrijwillige regeling goed voor 90% van de totale productie van kip, kalkoen en eend in het land. Ze willen antibiotica niet routinematig gebruiken en nemen ook strikte maatregelen om ervoor te zorgen dat eventueel wel noodzakelijk gebruik op een verantwoorde manier en in overeenstemming met daartoe opgestelde richtlijnen gebeurt.

Strategie succesvol

De deelnemende pluimveehouders verbruiken nu samen 44% minder van die middelen dan bij het begin van de regeling, aldus een eerste verslag over de resultaten. Voorzitter John Reed: ''Het BPC Antibiotic Stewardship Schema is duidelijk succesvol met zijn strategie voor een verantwoord gebruik van antibiotica. We willen open en transparant blijven en zijn er trots op dat we als eerste sector in de Britse veeteelt dit soort informatie naar buiten brengen.''

Of registreer je om te kunnen reageren.