Pluimveehouderij

Nieuws 3104 x bekeken

Prijs scharreleieren stijgt 10 cent

Een dubbel beeld in de eierhandel in week 9. De NOP-richtprijs voor bruine scharreleieren in de klasse 62/63 gram steeg met 10 cent naar €7,65 per 100 stuks.

De prijs voor witte kooi-eieren ging daarentegen met 8 cent naar beneden. Voor 100 stuks in de klasse 62/63 gram wordt nu €5,37 betaald.

Supers wachten met grote orders voor Pasen

Handelaren spreken van een rustige handel in aanloop naar Pasen. De supermarkten houden zich nog rustig en wachten met de grote bestellingen voor Pasen. Het aanbod aan scharreleieren vindt echter goed zijn weg en dat verklaart ook de prijsstijging. De verwachting is dat de prijzen voor scharreleieren de komende weken nog verder zullen stijgen.

De handel in kooi-eieren verloopt in tegenstelling tot de scharreleieren wat minder vlot. Het aanbod aan kooi-eieren is groot. Vanuit de industrie worden zeer weinig eieren gevraagd. Handelaren verwachten dat pas na Pasen de industrie zich wat meer zal gaan roeren in de markt.

Door concurrentie vanuit onder meer Brazilië en Oekraïne loopt de export niet goed door. Eieren uit die landen zijn veel goedkoper en dus aantrekkelijker voor derde landen.


Prognose: scharrel stijgt, kooi onder druk.

 

Meer informatie over de prijzen van eieren vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Prijzen van scharreleieren
Prijzen van kooi-eieren
totaal overzicht

Of registreer je om te kunnen reageren.