Pluimveehouderij

Nieuws 1864 x bekeken 1 reactie

Oproep NVP: lees leveringsvoorwaarden

De Nederlandse Vakbond Pluimveehouders (NVP) adviseert zijn leden de leveringsvoorwaarden van toeleveranciers te lezen voor een overeenkomst wordt getekend.

Het is de afgelopen tijd meerdere malen voorgekomen dat de kwaliteit van voer, kuikens of andere producten niet aan de verwachting voldeed, maar het onmogelijk bleek de leverancier aansprakelijk te stellen.

Verschuilen achter leveringsvoorwaarden

Voorzitter Hennie de Haan van de de NVP verklaart dat in alle deelsectoren van de pluimveehouderij voorbeelden zijn van leveranciers die zich verschuilen achter de leveringsvoorwaarden als het geld dreigt te kosten en de boer met lege handen staat. Dat hoeft niet per se opzet te zijn, zegt De Haan. Maar zij adviseert pluimveehouders koopovereenkomsten goed te lezen en niet zomaar te tekenen. De Haan: "Het is mooi om zaken te doen op basis van vertrouwen, maar ik raad pluimveehouders aan de leveringscontracten wel na te lezen."

Eén reactie

  • vandenbrandcv1

    Uiteindelijk zijn er ook nog vele die niet schadeplichtig willen zijn bij overheidsoptreden. In het kader van voedselveiligheid kan het zomaar gebeuren dat er schade ontstaat door voer. Of nog erger niet meer uitkeren dan hun verzekering zal doen en geen details geven. Hier ligt een taak voor de gezamenlijke belangenbehartigers. En mag toch niet zo zijn dat elke boer het wiel uit moet vinden.

Of registreer je om te kunnen reageren.