Pluimveehouderij

Nieuws 1 reactie

Opnieuw grote brand bij pluimveeslachter Wiesenhof

Bij pluimveeslachter Wiesenhof in het Duitse Lohne bij Vechta in Nedersaksen heeft maandag een felle brand gewoed. Een productiegebouw en een opslaghal werden volledig in de as gelegd.

De schade komt naar een voorlopige ruwe schatting op een 'tweecijferig miljoenenbedrag'. Het vuur moest met groot materieel worden bestreden, ongeveer 500 brandweerlieden waren in actie. Het nablussen was ook dinsdagmorgen nog gaande. Waar de brandhaard zich bevindt en wat de oorzaak is, is nog onduidelijk. De politie omschrijft de situatie als chaotisch. Persoonlijke ongelukken deden zich echter niet voor en ook kwamen er geen dieren om, omdat de slachterij tijdens de Paasdagen stil lag. De getroffen slachterij in Lohne heeft een capaciteit van 370.000 dieren per dag.

Onduidelijkheid

Een woordvoerder van Wiesenhof deelt mee dat geplande slachtingen doorgaan op andere locaties van het bedrijf. Aan de benodigde vergunningen hiervoor wordt nog gewerkt. Wanneer de productie in Lohne weer kan worden herstart is nog onduidelijk. "We gaan er van uit dat we de eerstkomende weken niet meer op deze locatie kunnen slachten", aldus de woordvoerder. Een aantal toeleveranciers uit Mecklenburg-Vorpommern maakt zich zorgen over hun vleeskuikens. Woordvoerder Marion Dorn laat aan de NDR weten dat veel dieren hun slachtgewicht bijna bereikt hebben. Vorig jaar september werd Wiesenhof ook getroffen door een grote brand, in dit geval ging het om een slachterij in het Beierse Bogel. Destijds heeft de Nederlandse pluimveeslachterij Esbro in Doetinchem een flink deel van de slachtingen in Bogel voor haar rekening genomen. De moedermaatschappij van Wiesenhof, PHW-Gruppe, is medeaandeelhouder van Esbro.

Opnieuw grote brand bij pluimveeslachter Wiesenhof

Eén reactie

Of registreer je om te kunnen reageren.