Pluimveehouderij

Nieuws 1833 x bekeken 3 reacties

GD helpt Oekraïens MHP bij diergezondheid

De Gezondheidsdienst voor Dieren gaat het Oekraïense pluimveebedrijf MHP helpen bij het handhaven en verbeteren van de diergezondheid in de pluimveehouderij.

Dat is de kern van afspraken die GD maakte tijdens het handelsbezoek dat minister Lilliane Ploumen (Buitenlandse Handel) samen met 29 bedrijven bracht aan Oekraïne.

Ondersteuning en advies

De afspraak houdt in de Oekraïense dierenartsen opleidingen volgen in Nederland. Daarnaast gaan Nederlandse specialisten het bedrijf in Oekraïne ter plekke ondersteunen en adviseren. De samenwerking is gericht op verbetering van diergezondheid en in het kielzog daarvan het dierenwelzijn.

Eerdere berichten dat de GD het Oekraïense bedrijf heeft doorgelicht op dierenwelzijnsstandaarden berusten op een misverstand.

Laatste reacties

 • fietskip

  bedankt GD, voor het meehelpen om de Nederlandse pluimveehouderij om zeep te helpen! Kijk zo houd de politiek de voeding goedkoop ten koste van de Nederlandse pluimveehouders. Kennis opgedaan in de Nederlandse sector gratis weggeven.

 • J.Odink

  Dit werkt ook zeker niet mee in het voordeel van de GD als jaarlijks gekeken gaat worden welke instanties sectorgeld krijgen voor onderzoek...

 • farmerbn

  De politiek vindt de mens in Oekraine zielig en die moet (financieel) geholpen worden. Maar politici kunnen zich beter bekommeren om hun ouderen, minima en het gewone werkvolk. Ook die hebben recht op steun maar al het geld dat we weggeven , kunnen we niet besteden aan ons zelf.
  Mensenrechten aan mijn hoela; als het ons goed uitkomt werken we samen met de Turken !

Of registreer je om te kunnen reageren.