Pluimveehouderij

Nieuws

Britten willen dierenwelzijn meer aan sector overlaten

De Britse regering werkt aan plannen om veel specifieke regels voor dierenwelzijn uit de wet te halen en het onderwerp verder aan de sectoren zelf over te laten. Als eerste zou dat gebeuren in de pluimveehouderij.

Het plan past in het streven van de regering om de administratieve regeldruk te verlichten. Minister Liz Truss van plattelandszaken heeft inmiddels een voorstel ingediend om veel wettelijke bepalingen rond het welzijn en de gezondheid van dieren uit de wet te halen. De bedoeling is dat de sectoren zelf richtlijnen gaan opstellen en ook handhaven. In de pluimveehouderij zou dat dan moeten gebeuren via de British Poultry Council die alle schakels in de keten vertegenwoordigt.

Ondermijning voorschriften

Hoofd beleidszaken Peter Stevenson van Compassion in World Farming is bezorgd dat de voorschriften voor dierenwelzijn worden ondermijnd. "Wij kunnen ons niet voorstellen dat eigen regels van de sector net zo streng zullen zijn als die van de overhead. Het ministerie kan de voorschriften voor dierenwelzijn, volksgezondheid of het milieu niet opzij schuiven in het belang van het bedrijfsleven."

Of registreer je om te kunnen reageren.