Pluimveehouderij

Nieuws

Brand in Wiesenhof-slachterij kost banen

Pluimveeverwerker Wiesenhof moet na de brand van paasmaandag in de slachterij in Lohne personeel ontslaan.

De productie in deze Duitse standplaats kan als gevolg van de door het vuur aangerichte verwoesting niet binnen afzienbare tijd worden hervat. Moederconcern PHW-Gruppe zegt wel alles in het werk te zullen stellen om zo snel mogelijk tot herbouw over te kunnen gaan en weer te kunnen slachten in Lohne.

1.200 mensen werkzaam in Lohne

Het concern wil de komende week bekijken hoeveel medewerkers in de andere locaties van Wiesenhof kunnen worden ondergebracht. Voor de genen die overtollig komt er compensatie en een sociaal plan. In Lohne werkten voor de brand 1.200 mensen voor Wiesenhof, van wie 450 uitzendkrachten en/of tijdelijk aangestelden. De in Lohne verloren slachtcapaciteit kan PHW geheel opvangen in zijn andere locaties.

Brand in Wiesenhof-slachterij kost banen

Of registreer je om te kunnen reageren.