Pluimveehouderij

Nieuws 3 reacties

Oproep voor deelname open dag Kip Kiplekker

Namens stichting Kip Kiplekker roept Martien Vroone vleeskuikenbedrijven op deel te nemen aan de landelijke open dag op Tweede Paasdag. Ook bedrijven die dan al deel nemen aan de open dag van Albert Heijn kunnen zich nog aanmelden.

Tot dusverre hebben zich een paar bedrijven aangemeld voor de open dag. Stichting Kip Kiplekker hoopt de deelnemerslijst de komende weken nog flink uit te breiden. Dat is belangrijk voor het promoten van de sector, zo zegt Martien Vroone namens Kip Kiplekker. Vroone, vleeskuikenhouder in het Noord-Hollandse Anna Paulowna, vindt dat pluimveebedrijven zich meer open moeten opstellen richting burgers. „We hebben niets te verbergen en kunnen een goed verhaal vertellen. Dat geldt zeker ook voor bedrijven binnen het gangbare segment. Hoe meer bedrijven meedoen, hoe meer burgers we bereiken."
'Vleeskuikenhouder moet over koudwatervrees heen'
Volgens Vroone moeten pluimveehouders over hun koudwatervrees heen stappen. „Bedrijven hoeven niet per se jonge kuikens te hebben. Ook dieren van een paar weken oud lopen vrij rond. Burgers hebben er begrip voor dat de leefruimte dan beperkter is, zo is mijn ervaring. Het hebben van een zichtruimte is bovendien niet noodzakelijk om deel te kunnen nemen aan de open dag. Via een raam in het voerlokaal kunnen bezoekers al een blik werpen op de kippen."
3 fabels over kippen en pluimveevlees
Het is belangrijk om burgers te informeren over de vleeskuikenhouderij en te laten zien hoe de dieren worden gehouden, stelt Vroone, Nog altijd bestaan er volgens hem vooroordelen over de sector. „Vaak hoor ik 3 onwaarheden terugkomen. Veel mensen denken dat kippen in kooien worden gehouden, dat aan alle kipfilet water wordt toegevoegd en dat het vlees hormonen bevat. Dat zijn fabels. Nodig mensen op je bedrijf uit en laat ze zien dat de dieren vrij rondlopen. Vertel ze dat alle verse kip in de winkel vrij is van toegevoegd vocht en dat er geen hormonen worden gebruikt."
Bedrijven die deel willen nemen aan de landelijke open dag op Tweede Paasdag (maandag 28 maart) kunnen via Kip Kiplekker promotiemateriaal krijgen.
Aanmelden

Pluimveehouders die deel willen nemen, kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar martienvroone@planet.nl.

Laatste reacties

  • new kids

    Be proud to be a chicken farmer!

  • Probe

    Bedoeling goed, effect minimaal!

  • mazzel1

    Bedoeling zeer goed, effect is ook zeer goed maar we hebben hier met zijn alleen een verantwoordelijkheid in. Jammer dat slechts enkelen hierin steeds de kar moeten trekken. Gewoon laten zien wat we doen; niks mis mee!

Of registreer je om te kunnen reageren.