001_vervoersverbodsbords_ANP_272x181

Dossier vogelgriep

Terug naar dossier
Pluimveehouderij

Nieuws 3 reacties

Verdenking vogelgriep in Gelderland

Op een pluimveebedrijf in Boven-Leeuwen (Gelderland) is verdenking van vogelgriep. Dat bevestigt het ministerie van Economische Zaken.

Vanavond of morgen, 20 december, worden testresultaten verwacht die moeten aangeven of het daadwerkelijk om een vogelgriepbesmetting gaat. Er is geen bevestiging dat het daadwerkelijk om vogelgriep gaat. De afgelopen weken zijn er ook enkele verdenkingen geweest waarbij negatief getest werd voor vogelgriep, bleek uit onderzoeksdagboeken van Wageningen Bioveterinary Research.

Mogelijk nieuwe regio besmet

Indien blijkt dat het bedrijf inderdaad met vogelgriep besmet is, zou het een nieuwe regio betreffen waar het virus de kop opsteekt. Eerdere besmettingen waren in Flevolandse Biddinghuizen, en in het Friese Abbega en Hiaure.

Update volgt.

Laatste reacties

  • agro1

    gelukkig is het geen epidemie

  • nhlm5040

    de eerste gevallen van besmetting werden aangetoond bij wilde vogels de Nederlandse pluimveehouders zijn dus in staat om hun vee gezonder te houden dan vogels die in het wild leven en die massaal over west Europa trekken overal neerstrijken elkaar en dus nu uiteindelijk ook de pluimvee bedrijven besmetten als de veel te grote populatie ganzen, eenden en zwanen nu eens met welke middelen dan ook terug gebracht kan worden tot een gezondere omvang dan zou de infectie druk ook afnemen en geen bedrijven meer besmet raken en onnodig geruimd hoeven te worden. Pluimveehouders laat eens van jullie horen schut die overheid eens wakker Den Haag brengt jullie bedrijfs continuïteit in gevaar.

  • Schaap1975

    inderdaad bedankt natuur en wilde dieren. Het zijn er zoveel geworden dat er echt snel maatregelen moeten komen. De natuur is TE INTENSIEF geworden!!

Of registreer je om te kunnen reageren.