Pluimveehouderij

Nieuws

Wageningen waarschuwt voor risico vogelgriep

Nederland en andere landen die te maken hebben gehad met uitbraken van vogelgriep moeten extra alert zijn. Dat meldt Armin Elbers van Wageningen Bioveterinary Research op de website van WBR.

Elbers haalt een waarschuwing aan van de Wereldvoedselorganisatie FAO. De FAO wijst op de ontdekking van het H5N8-virus bij wilde vogels aan het Ubsu-Nur-meer in Rusland. Het virus is gevonden bij verschillende watervogels, waaronder kokmeeuwen, de blauwe reiger, aalscholver, grote fuut, sterns en eenden.

'Virus kan vanuit Rusland naar het westen en zuiden verspreiden'

Een uitbraak van H5N8 (hoogpathogeen) heeft in Nederland twee jaar geleden geleid tot de ruiming van vijf pluimveebedrijven. Volgens de FAO kan het virus vanuit Rusland naar het westen het en zuiden verspreiden.

Of registreer je om te kunnen reageren.