Jeroen van den Hurk - Foto: Koos Groenwold PluimveeNieuws

‘Veel mogelijk qua financiering pluimveesector’

Op het gebied van financiering van de pluimveesector is nog veel mogelijk. Dat zei Jeroen van den Hurk, sectormanager Pluimvee van Rabobank, tijdens het symposium Pluimveehouderij 2020 op de LIV in Hardenberg.

De belangrijkste voorwaarde voor groen licht is een goede balans op het bedrijf tussen de financiële positie, bedrijfsvoering en bedrijfsopzet. Van den Hurk zei verder dat het kiezen van de juiste ketenpartners, die ook in de toekomst in staat blijven toegevoegde waarde te realiseren, steeds belangrijker wordt in de pluimveesector. “Het vraagt een enorme flexibiliteit om op de ontwikkelingen in te spelen.”

Groeiende concepten

Van den Hurk schetste hoe de omvang van concepten als Beter Leven, maar ook concrete pluimveevlees- en eierconcepten snel groeit. Hij haalde verder een kostprijsanalyse van het Wageningen Economic Research (voorheen LEI) aan tussen verschillende Europese landen. “Als je kijkt naar het kostprijsniveau van landen als Polen en Hongarije, kan ik me niet aan de indruk onttrekken dat je daar last van krijgt, als je het al niet hebt.”

Beheer
WP Admin