Pluimveehouderij

Nieuws 1983 x bekeken 2 reacties

Nieuw etiket waarschuwt voor ziekteverwekkers pluimveevlees

Dit najaar zal er een nieuwe tekst komen op verpakt pluimveevlees, waarin consumenten worden gewaarschuwd over de gevaren van ziekteverwekkers en de manier waarop vlees moet worden bereid.

Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) schrijft in een brief aan de Tweede Kamer dat zij verwacht dat de tekst dit najaar in de Warenwet kan worden opgenomen.

De waarschuwing staat nu alleen nog op pluimveevlees, maar de minister heeft eerder aangegeven ook te willen praten over een soortgelijk etiket voor andere vlees- en vissoorten.

Basis voor nieuwe voedings-applicatie

Schippers zegt dat consumenten beter en slimmer kunnen worden geïnformeerd over de samenstelling van producten als er de gegevens van voedingsmiddelen centraal worden bewaard en beschikbaar gemaakt. Zo'n centrale database kan de basis vormen voor een nieuwe voedings-applicatie op moderne mobiele telefoons.

Met behulp van de app kunnen consumenten snel informatie beschikbaar krijgen over producten die voor hen van belang zijn, zoals bijvoorbeeld de aanwezigheid van allergenen, de vet-, suiker- en zoutgehalten en de voedingswaarde.

De app zou begin volgend jaar kunnen worden gepresenteerd. Daarnaast wil Schippers meer duidelijkheid op de verpakking over de betekenis van de verschillende data ('tenminste houdbaar' of 'te gebruiken tot').

Laatste reacties

 • Broederijbrok

  Dat is MOOI kan ook Land van herkomst er op.
  NET ALS bij EIEREN.
  Dan kan de consument echt kiezen.
  Of ze kip uit OEKRAINE wel willen eten. (En andere landen)

 • info401

  Dat gaat vast niet gebeuren..... Al zou dat natuurlijk wel heel mooi zijn!
  Weet de burger ook eens dat ze alleen maar oostblok vlees eten.

Of registreer je om te kunnen reageren.