Pluimveehouderij

Nieuws 1757 x bekeken

Reudink en Agrifirm sluiten zich aan bij Solidair met soja

Diervoederproducenten Reudink en Agrifirm ondertekenen binnenkort het convenant Solidair met soja, waarin aanvullende eisen worden gesteld aan soja dat verwerkt wordt tot biologisch pluimveevoer.

De ondertekening van het convenant vindt op donderdag 21 januari plaats, op de Bio-beurs in de IJsselhallen in Zwolle. Om 16.00 uur zetten partijen op het Pluimveeplein hun handtekening.

Het convenant Solidair met soja is een initiatief van ketenpartijen uit de biologische pluimveesector, Solidaridad en Bionext. De aanleiding voor het convenant was de wens van de ketenpartijen om aanvullende eisen te stellen, die goede werkomstandigheden voor sojatelers en het voorkomen van de kap van regenwoud borgen. Deze eisen vormen een aanvulling op de biologische regels.

Verdere verduurzaming biologische pluimveesector

Met de deelneming aan het convenant door Reudink en Agrifirm, is een belangrijke stap gezet richting de verdere verduurzaming van de Nederlandse biologische pluimveesector. Bionext is ondertussen in gesprek met supermarkten, over het opnemen van de aanvullende eisen in inkoopvoorwaarden.

Sojahandelaar Green Food International, diervoederproducenten Van Gorp en De Eendracht, de Biologische Pluimveehoudervereniging, eierpakstation Gebr. Van Beek en Stichting merkartikel Bio+, Solidaridad en Bionext sloten zich eerder al aan bij het convenant.

Of registreer je om te kunnen reageren.