Pluimveehouderij

Nieuws

Kalkoenen in VS besmet met hoogpathogene vogelgriep

Op een kalkoenenbedrijf in de Amerikaanse staat Indiana is hoogpathogene vogelgriep vastgesteld. De 60.000 kalkoenen op het bedrijf in de plaats Dubois zijn besmet met de H7N8-variant van de griep.

Dat meldt de dier- en plantgezondheidsdienst van het Amerikaanse landbouwministerie.

Ander virus dan vorig jaar

Verhoogde uitval onder de kalkoenen vormde de aanleiding voor meer onderzoek naar de gezondheid van de kalkoenen. De gevonden virusvariant is nog niet eerder gevonden in de Verenigde Staten en is dus ook anders dan de vogelgriep die afgelopen jaar meer dan 200 pluimveebedrijven besmette.

Verdenkingen

De screening in het toezichtsgebied heeft 9 verdenkingen van H7 opgeleverd op andere kalkoenbedrijven in het zuidwesten van de staat. Bij acht koppels gaat het om een laagpathogene vorm van vogelgriep.

Of registreer je om te kunnen reageren.