Pluimveehouderij

Nieuws 2204 x bekeken

Demonstratie tegen aanpak vogelgriep

In de Zuid-Franse stad Agen hebben enkele tientallen eendenhouders donderdag gedemonstreerd tegen de maatregelen die zijn aangekondigd om de vogelgriep onder controle te krijgen.

De demonstranten, die allen een paar eenden bij zich hadden, trokken door de stad en naar de kantoren van de regionale overheid, om daar te protesteren tegen de aangekondigde tijdelijke stop op de hele eendenfokkerij in het Zuidwesten van Frankrijk.

"Waarom krijgen we die 'sanitaire leegte' opgelegd? Laat ze ons met rust laten; onze dieren verkeren in een uitstekende gezondheid. De aangekondigde maatregelen zijn veel te grootschalig. Ja, er wordt van alle kanten schadevergoeding toegezegd, maar dat moeten we eerst nog maar zien. Voorlopig krijgen we geen antwoord op al onze vragen", aldus Patrick Franken, voorzitter van de regionale afdeling van boerenbond Coordination Rurale, die de actie had georganiseerd.

Lees meer over boerenprotesten.

Of registreer je om te kunnen reageren.