Pluimveehouderij

Nieuws 4233 x bekeken 6 reactieslaatste update:23 sep 2015

'Vooruitzicht pluimveemarkt gunstig'

Doetinchem - De vooruitzichten voor de pluimveeindustrie blijven voor de rest van dit jaar en ook voor 2016 gunstig, ondanks de nieuwe uitbraken van vogelgriep in de meeste delen van de wereld.

Dat stelt de Rabobank in het kwartaalbericht Q3 voor de pluimveehouderij. De marktomstandigheden voor de afzet van pluimveevlees zijn in de meeste regio's gunstig door hoge rundvleesprijzen en lage voerprijzen, aldus de bank. De negatieve economische ontwikkelingen in China en Latijns-Amerika zijn van weinig invloed op de afzet van pluimveevlees, omdat consumenten overstappen op het doorgaans goedkopere pluimveevlees als ze minder te besteden hebben. Deze ontwikkeling is te zien in Brazilië, Thailand, Indonesie, India en Rusland, aldus de bank.

Elke uitbraak heeft invloed

Volgens de bank neemt het aantal uitbraken van vogelgriep wel af, waardoor de pluimvee-industrie de mogelijkheid heeft om te herstellen. In Australië en Zuid-Amerika zijn de laatste tijd zelfs vrij gebleven van AI-uitbraken. In zijn analyse waarschuwt de bank voor de impact van vogelgriepuitbraken. Elke nieuwe uitbraak is van invloed op regionale en ook de wereldmarkt, waarbij de bank verwijst naar Brazilië en Thailand die een aandeel op de wereldmarkt veroverden ten nadele van de Verenigde Staten en China.

Laatste reacties

 • yongone

  zodra banken dit schrijven moet je gaan oppassen leert de geschiedenis.

 • ep

  zeker de rabobank

 • red

  Rabo voorspellingen komen meestal niet uit maar het lijkt erop dat ze voor de pluimveeslagers werken.
  Schoenmaker houd u bij uw leest!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • mazzel1

  Nu de Rabobank dit schrijft ga ik me echt zorgen maken. Resultaten uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst. Er kan nogal wat kip uit de Oekraine naar West Europa komen want het schijnt dat daar de produktie flink opgevoerd wordt maar daar heeft de Rabo geen rekening mee gehouden...

 • jehanvankroaks

  RABO

  Ruimt Alle Boeren Op..........

  zijn ze al jaren druk mee bezig

 • antoine1

  Erger nog; Rabobank financieert de grootste kippenproducent in Oekraine! De helft van al het vlees dat Oekraine naar de EU exporteerd (zonder invoerrechten), wordt door Nederland geïmporteerd! Een mes in de rug van de "Boerenleenbank"!

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.