Pluimveehouderij

Nieuws 2518 x bekeken 1 reactie

PvdA en D66 willen verbeterde Kip van Morgen

Den Haag – De PvdA en D66 willen dat het Kip van Morgen-concept verbeterd moet worden. Ze hebben daartoe een motie ingediend.

Ze constateren in de motie dat de Autoriteit Consument en Markt het concept heeft afgekeurd wegens een gebrekkige voortgang op dierenwelzijnsgebied ten opzichte van de toegenomen kosten voor de consument.

Kip van overmorgen

De motie is ingediend door Tweede Kamerleden Henk Leenders (PvdA), diens partijgenoot Tjeerd van Dekken en D66-Kamerlid Fatma Koşer Kaya. Staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) ontraadt de motie omdat er volgens haar al een 'kip van overmorgen' is, die straks bij verschillende supermarkten verkrijgbaar is.

Grote stappen supermarkten

De Nederlandse supermarkten zet volgens Dijksma grote stappen. "Soms gaat men echt verder dan het huidige voorstel over het welzijnsniveau van de Kip van Morgen. We hebben natuurlijk een uitgebreid debat gevoerd met de minister van Economische Zaken Henk Kamp. Hij heeft gezegd: ik kom eind dit jaar met een aangepaste beleidsregel voor mededinging en duurzaamheid."

'Motie te vroeg en te laat'

Later wordt overlegd met de Europese Commissie. "Ik vind daarom zelf deze motie eerlijk gezegd enerzijds te vroeg en anderzijds alweer bijna te laat. De sector is namelijk alweer verder en het onderliggende probleem wordt gewoon erkend en opgepakt, maar het is nog niet zover", zegt Dijksma. Zij vindt de ingediende motie ook te weinig precies.

Dijksma's verzoek de motie aan te houden tot meer duidelijk is, werd door de indieners gehonoreerd.

Eén reactie

  • wienbemelmans

    als ze willen betalen krijgen ze alle kippen varkens koeien die ze willen hebben. maar niet over de rug van de boer.

Of registreer je om te kunnen reageren.