Pluimveehouderij

Nieuws 2 reacties

'Nederlandse steun voor Oekraiens kippenbedrijf ongewenst'

Den Haag - De PvdA in de Tweede Kamer wil opheldering over de rol van Nederlandse banken bij de financiering van een groot kippenbedrijf in Oekraïne.

Kamerleden Tjeerd van Dekken en Jan Vos vinden het ongewenst dat Rabobank en ING geld steken in veehouderijbedrijven die oneerlijk concurreren met Nederlandse bedrijven.

Op het bedrijf Myronivsky Hliboproduct (MHP) zouden jaarlijks 322 miljoen vleeskuikens worden gefokt.  De PvdA wil weten hoe het zit met de dierenwelzijnsnormen bij het bedrijf en hoe zich die verhouden tot de Nederlandse standaarden. De Kamerleden vinden dat Nederland geen exportkredieten mag verstrekken voor de export van stalsystemen met een lagere dierenwelzijnsnorm dan de Nederlandse normen.

Laatste reacties

  • Barneveldsei

    Wordt de Nederlandse regering nu pas wakker.

  • Martin Oldenhof

    Dat krijg je er van als je de productie uit Nederland wegjaagt. Menig agrariër heeft hier al jaren geleden voor gewaarschuwd. Misschien dat politiek Den Haag nu eens wat minder gaat luisteren naar clubjes als WD.

Of registreer je om te kunnen reageren.