Pluimveehouderij

Nieuws 5417 x bekeken 4 reacties

Vogelgriep gevonden bij Duitse meeuwen

Rostock – In de Duitse regio Rostock zijn drie dode meeuwen gevonden, die besmet bleken met laagpathogene vogelgriep. Dat schrijft de Duitse krant Ostzee Zeitung.

Onbekend is nog of het om hetzelfde type virus gaat als dat eerder deze week in Duitsland werd gevonden. In Emsland, circa 40 kilometer van de grens met Nederland, bleek een commercieel pluimveebedrijf besmet met een hoogpathogeen H7N7-virus. Ook in Engeland werd dit virus twee weken eerder aangetroffen in een commerciële pluimveehouderij. Hoewel het nu om een laagpathogene variant zou gaan die bij wilde vogels in het Noorden van Duitsland is gevonden, waarschuwen Duitse experts alert te zijn.

 

Omliggende bedrijven HPAI-vrij

In Emsland lijkt het tot zover om een individueel geval te gaan. In de driekilometerzone rondom het besmette bedrijf zijn monsters genomen bij pluimvee op 23 andere bedrijven. Geen van deze bedrijven is besmet, zo maakte de regio Emsland gisteren bekend. Het bedrijf dat besmet raakte met het H7N7-virus is inmiddels geruimd, evenals twee hobbypluimveehouders die zich binnen een straal van een kilometer rondom de besmettingshaard bevonden.

Laatste reacties

 • Jaap39

  'Duitse' meeuw?

 • Momfer

  ja Jaap, Der hatte Sauerkraut in seiner Lederhose.

 • J@gertje

  Zou spotvogel al naar Rostock afgereisd zijn om daar de situatie te onderzoeken?

 • deelen

  Niets om je zorgen over te maken. Ook in Nederland worden regelmatig wilde vogels gevonden met laagpathogeen vogelgriep. Het is pas nieuws als onder wilde vogels hoogpathogeen gevonden wordt.

Of registreer je om te kunnen reageren.