Pluimveehouderij

Nieuws 1 reactie

Plukon wil uitbreiden in Dedemsvaart

Hardenberg - Pluimveeslachterij Plukon wil uitbreiden op haar locatie in Dedemsvaart met nieuwe verpakkings- en expeditieruimtes.

Het bedrijf heeft een overeenkomst gesloten met de gemeente Hardenberg en de Herstructureringsmaatschappij Bedrijventerreinen Overijssel voor de aankoop van twee hectare aangrenzende grond. Dat meldt de gemeente Hardenberg op haar website.

Flinke toename van werkgelegenheid

De drie partijen hebben gezamenlijk een overeenkomst getekend om de uitbreidingsplannen 'verder vorm te gaan geven'. Het terrein, dat aan de huidige slachterijlocatie van Plukon grenst, is nu nog eigendom van Wehkamp. Dit bedrijf verplaatst haar activiteiten naar Zwolle. Tegelijk met de uitbreiding zou Plukon ook haar capaciteit in Dedemsvaart willen gaan opvoeren. Volgens de gemeente Hardenberg betekent dit een flinke toename van de werkgelegenheid in de regio. De woordvoerder van Plukon was maandag niet aanwezig om een toelichting op de plannen te geven.

Over Plukon

Plukon heeft in Nederland, Duitsland en België dertien locaties, waaronder acht slachterijen. In Dedemsvaart is een pluimveeslachterij gevestigd, waar vers en diepgevroren pluimveevlees voor de Europese markt wordt geproduceerd. De Plukon Food Group realiseerde in 2014 een omzet ruim €1,3 miljard en slacht wekelijks meer dan 6,8 miljoen kippen.

Eén reactie

  • HesselBouma


    Meer slachthaken is goed voor de sektor. Ook meer toegevoegde waarde is de basis om de betaalkracht aan de mesters te vegroten.

Of registreer je om te kunnen reageren.