Pluimveehouderij

Nieuws

60 procent aanmeldingen Tierwohl pluimvee gehonoreerd

Bonn - Voor deelname aan het Duitse welzijnspremieprogramma Initiative Tierwohl in de vleespluimveehouderij hebben zich 1.403 binnen- en buitenlandse bedrijven aangemeld, waarvan 897 aanmeldingen kunnen worden gehonoreerd. Dat deelt de beheersmaatschappij van het programma mee.

De audits voor de deelname, dat wil zeggen de controle of aan de eisen wordt voldaan, vinden plaats vanaf oktober. Het gaat daarbij om 645 vleeskuikenshouders en 252 kalkoenenmesters. De overige aanmelders komen op een wachtlijst. Voor hen is op dit moment het budget van Tierwohl niet toereikend. Goed nieuws tegen deze achtergrond is echter, dat grootgrutter Schwarz (Lidl en Kaufland) zich in een gesprek met het Bauernverband bereid heeft verklaard het budget te vergroten. Daartoe zou de afdracht per kilo verkocht vlees kunnen worden verhoogd met 2 cent naar 6 cent. Schwarz stelt als voorwaarde dat ook de overige aan Tierwohl bijdragende supermarktketens zich hiertoe bereid tonen.

Of registreer je om te kunnen reageren.