Pluimveehouderij

Nieuws 3388 x bekeken 2 reacties

32 Nederlandse vleeskuikenhouders in Initiative Tierwohl

Bonn - Voor deelname aan Initiative Tierwohl pluimveehouderij zijn 32 vleeskuikenbedrijven uit Nederland toegelaten.

Dat blijkt uit cijfers van de beheersmaatschappij van dit dierenwelzijnsproject in Duitsland. In totaal hadden 62 Nederlandse bedrijven zich aangemeld. De niet gehonoreerde aanmeldingen komen op een wachtlijst.

Audits

Het grootste aantal aanmeldingen kwam uit Italië, namelijk 459. Daarvan zijn er 130 gehonoreerd, waarvan 45 kalkoenbedrijven en 84 vleeskuikenhouders. De overige aanmeldingen komen uit Polen (61) en Tsjechië (7). Van de Poolse aanvragers zijn er 13 gehonoreerd (allen vleeskuikenhouders) en van de Tsjechische 1 (een kalkoenbedrijf). De definitieve deelname wordt bepaald aan de hand van de uitkomsten van een controle of aan de eisen van het programma wordt voldaan. Die controles (audits) worden gehouden in oktober.

Laatste reacties

  • Probe

    Wat en waarom deelname. Kan iemand dit uitleggen?

  • w.verseput1

    Wegens de premies die daarmee te verdienen zijn. Is in voorgaande publicaties over de Initiative Tierwohl uitvoerig beschreven. 

Of registreer je om te kunnen reageren.