Pluimveehouderij

Nieuws 2 reacties

Vogelgriep H7N7 in Emsland

In de aan Noord-Nederland grenzende Landkreis Meppen in Nedersaksen is op een leghennenbedrijf de hoogpathogene vogelgriepvariant H7N7 vastgesteld. Dat heeft maandag het bestuur van het getroffen district meegedeeld.

De besmetting is bevestigd door het nationale referentielaboratorium, het Friedrich-Loeffler-Institut (FLI). Het in Herzlake in het midden van het district liggende scharrelbedrijf telde 10.200 kippen die inmiddels geruimd zijn. Binnen een straal van 1 kilometer liggen twee hobbybedrijven die in de loop van deze maandag zullen worden geruimd.

Het bedrijf bevindt zich in de nabijheid van een uitloopbedrijf dat op 11 juni jongstleden werd getroffen door een laagpathogene vogelgriep. Tevens zijn alle voor dit soort gevallen gebruikelijke maatregelen genomen, waaronder de instelling van een radius van 10 kilometer rond het bedrijf, waar in- en uitgaand verkeer met pluimvee niet toegestaan is. Ook wordt gezocht naar de bron van de besmetting en de contactbedrijven. Alle pluimveehouders worden opgeroepen de nodige veiligheidsmaatregelen te treffen en consequent toe te passen.

Consequenties Nederland

Herzlake ligt circa 40 kilometer vanaf de Nederlandse grens, ter hoogte van Klazienaveen. Tussen Nedersaksen en Nederland is veel handelsverkeer van de pluimveesector, meldt pluimveekoepel Avined. In verband met de besmetting geldt voor grensverkeer een dubbele reiniging en ontsmetting.

Laatste reacties

  • Burnetti

    Tweede HPAI H7N7 in west Europa in twee weken. Wat zit er nog aan te komen?

  • marco-vdb


    Alle kippen naar binnen!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.