Pluimveehouderij

Nieuws 4055 x bekeken

Eendencoöperatie wil meer gaan slachten

Harderwijk – Eendencoöperatie VSE wil dit najaar meer eenden gaan slachten om in te spelen op de gunstige marktvooruitzichten. Het bedrijf zoekt daarom boeren die eenden willen gaan houden of stalruimte daarvoor willen verhuren.

De afgelopen anderhalf jaar had VSE haar productie wat teruggeschroefd, omdat in Europa veel eendenvlees uit China op de markt kwam. Nadat de eendenimport uit China werd gequoteerd, sprongen Polen en Hongarije als eerste in het ontstane gat. Inmiddels lijkt de situatie wat gestabiliseerd en ziet VSE kansen haar afzet te vergroten. Daarom zoekt de coöperatie nieuwe leveranciers. Niet alleen boeren die zelf eenden willen gaan mesten, maar ook boeren die stalruimte voor dat doel willen verhuren.

Uitbreiden met huurstal

Volgens Kai Nijboer, als integratiemanager verantwoordelijk voor alles wat met het levende deel van de integratie te maken heeft, zijn er wel enkele van de ongeveer veertig bij de coöperatie aangesloten eendenhouders die hun productie met een huurstal willen uitbreiden.

VSE levert onder de merknaam Kronenhof zowel hele eenden als delen, zowel vers diepvries, en ook enkele gegaarde producten. Het overgrote deel van de productie wordt geëxporteerd, voornamelijk binnen de EU.

Of registreer je om te kunnen reageren.