Pluimveehouderij

Nieuws 4613 x bekeken

CPF neemt pluimveeintegratie Brinky over

Bangkok – Een Nederlandse dochtermaatschappij van het Thaise vleesconcern Charoen Pokphand Foods (CPF) neemt de Russische pluimveetak van Agro Invest Brinky over voor €615 miljoen. Dat heeft CPF bekend gemaakt.

Dit jaar nog zal CPF Nederland 80 procent van de aandelen overnemen, onder voorbehoud van goedkeuring door de Russische mededingingsautoriteit. De resterende 20 procent zal uiterlijk in 2018 worden overgenomen. De pluimvee-integratie van Agro Invest Brinky is van een familiebedrijf uitgegroeid tot één van de grootste pluimveevleesproducenten van Rusland, en bezit ruim driehonderd vleeskuikenstallen, een broederij, slachterij, voerfabriek en eigen vermeerderingsbedrijven in Rusland.

Medewerkers van het Thaise vleesconcern CPF verwerken kippenvlees in beschermende kleding.

Top 5

Agro Invest Brinky is de investeringstak van het in Ermelo gevestigde handelsbedrijf Brinky, dat in Nederland groot is geworden met de verwerking en handel in pluimveevlees. Het is eigendom van de familie Van den Brink. De Russische tak van het bedrijf behoort in Rusland tot de top 5 van grootste pluimveebedrijven, en heeft een marktaandeel van ongeveer 5 procent in de pluimvee-industrie van Rusland.

Voet  aan de grond in Rusland

CPF ziet de overname als een kans om verder voet aan de grond te krijgen in Rusland, waar grote groeikansen zijn voor de vleesproductie. Het bedrijf heeft al een Russische varkenstak. Met de investering wil CPF verder focussen op haar 'core business', de vleesproductie. Het bedrijf zoekt wereldwijd nieuwe markten voor haar activiteiten.

Of registreer je om te kunnen reageren.