Pluimveehouderij

Nieuws 2 reacties

€1,70 premie voor hele snavel

Hannover - Pluimveehouders in de Duitse deelstaat Nedersaksen kunnen in 2015 een premie van €1,70 per hen aanvragen als ze het welzijn van de leghennen verbeteren.

De subsidie is aan te vragen als pluimveehouders de snavels van de leghennen niet afknippen en de hennen meer ruimte geven om zo kannibalisme en verenpikkerij te voorkomen. De landbouwminister van Nedersaksen, Christian Meyer, stelt hiervoor hogere eisen dan de bestaande landelijke eisen. De subsidie is alleen aan te vragen voor bedrijven met minimaal 300 leghennen en de hoogte van de premie is maximaal voor 6.000 dieren. De dieraantallen zijn het gemiddeld aantal dieren in de periode, waarbij met een gemiddelde uitval van 7,5 procent wordt gerekend.

Aanvullende eisen om in aanmerking te komen voor de subsidie zijn onder andere de ruimte voor de hennen, 7 of 14 m2 grondruimte afhankelijk van etage of niet, waarbij een overdekte uitloop meegerekend mag worden. Ook moet er meer nestruimte beschikbaar zijn, per 100 leghennen minimaal 1 m2 nestruimte. De hennen moeten toegang hebben tot strooisel en een verplichte dierenartscontrole. De aanvraag kan vanaf begin deze maand ingediend worden, zo blijkt uit gegevens van het ministerie van landbouw in Nedersaksen.

Laatste reacties

  • l coumans

    Tel uit je verlies

  • trijnie

    Dat wordt een prijzige kip.

Of registreer je om te kunnen reageren.