Pluimveehouderij

Nieuws 5142 x bekeken

Slachtgewicht vleeskuikens stijgt verder

Wiesbaden - In het eerste kwartaal bedroeg de Duitse pluimveevleesproductie 237.287 ton slachtgewicht. Dat is een stijging van 3,1 procent in vergelijking met dezelfde periode in 2014. Dit blijkt uit cijfers van het Statistisches Bundesamt.

Het aantal geslachte kippen in Duitsland in het eerste kwartaal zit op 151,9 miljoen, 0,1 procent meer dan in 2014. Dit betekent dat de kippen zwaarder zijn geslacht. Gemiddeld bedroeg het geslacht gewicht 1,56 kilo in de eerst drie maanden dit jaar.

De trend naar zwaardere vleeskuikens zet zich door in Duitsland en komt voort uit de vraag van de consument, meent marktbureau Marktinfo Eier & Geflügel. In 2010 wogen de vleeskuikens geslacht 1,36 kilo.

De productie van kalkoenvlees in Duitsland stagneert: 116.866 ton in het eerste kwartaal van 2015. De productie van eendenvlees bedroeg 10.862 ton in het eerste kwartaal van dit jaar. Dat is gelijk aan vorig jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.