Pluimveehouderij

Nieuws 1447 x bekeken 1 reactie

Pluimveehouderij Noordrijn-Westfalen bereid tot stop op snavelkappen

Düsseldorf - De pluimveehouderij in Noordrijn-Westfalen mikt op een beëindiging van de snavelkappraktijk, als het even kan uiterlijk eind 2016.

De boerenbonden in de deelstaat, de deelstaatsregering, dierenbeschermingsorganisatie en supermarkten hebben de termijn neergelegd in een gezamenlijke verklaring. Het landbouwministerie van Noordrijn-Westfalen stelt een coördinerende instantie in om de ervaringen van de bedrijven met pluimvee met ongekapte snavels door te geven. Tien tot vijftien bedrijven gaan fungeren als demonstratiebedrijven. Ook de kalkoenenhouderij doet mee, maar is wel aanzienlijk sceptischer over intacte snavels dan de kippenhouderij, zo blijkt uit de verklaring.

Eén reactie

  • Cornelis61

    Zoiets heet tegenwoordig snavelbehandeling, laserbehandeling op de broederij kan beter worden omschreven als welzijnsbehandeling. Je kan ook pikstenen in de stal leggen dan behandelen de dieren zelf hun snavels.

Of registreer je om te kunnen reageren.