Pluimveehouderij

Nieuws

Pilgrim's Pride koopt Mexicaanse activiteiten Tyson

Greeley – Pilgrim's Pride mag definitief de Mexicaanse pluimvee-activiteiten van Tyson Foods in Mexico overnemen. De Mexicaanse mededingingsautoriteit is akkoord gegaan.

De deal werd al in juli 2014 door de bedrijven aangekondigd. De overname zal zeer binnenkort worden afgerond, aldus Tyson-CEO Donnie Smith.

"We hebben nog geen sluitingsdatum (voor de deal, red) afgesproken maar geloven dat het snel zal zijn." De overname betreft een verticale integratie in Gomez Palacio in het Noorden van Mexico. Het Mexicaanse bedrijf van Tyson biedt werk aan 5.400 mensen en telt drie slachterijen en zeven distributiecentra.

 

Tyson blijft actief in Mexico

Tyson Foods benadrukt dat het klanten in Mexico blijft bedienen. De onderneming uit de Amerikaanse staat Arkansas gaat Mexicaanse afnemers bedienen met Amerikaans kippenvlees. Via een samenwerkingsverband met Pilgrim's Pride zal Tyson zelfs Mexicaanse kip blijven leveren aan afnemers in Mexico.

Pilgrim's Pride is één van de grootste producenten van pluimveevlees wereldwijd. Het vanuit Colorado geleide bedrijf is volledig eigendom van de grootste vleesproducent ter wereld, het Braziliaanse JBS.

Of registreer je om te kunnen reageren.