PluimveeNieuws

Noordrijn-Westfalen wil stop op snavelbehandeling

Wageningen – In Noordrijn-Westfalen komt eind 2016 een stop op het inkorten van snavels van legkippen en kalkoenen. Daartoe hebben de overheid, boerenorganisaties, dierenbescherming en supermarktketens Lidl en Rewe een verklaring ondertekend. Dit meldt veearts.nl.

Tot eind 2016 wordt in een proefproject ervaring opgedaan met pluimvee met onbehandelde snavels. Aan dit wetenschappelijk gecontroleerde proefproject zullen tien à vijftien pluimveebedrijven deelnemen. Volgens het landbouwministerie van Noordrijn-Westfalen hebben ook tien andere Duitse deelstaten aangegeven dat ze vanaf 2016 het inkorten van snavels willen beëindigen. Staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken wil per 2018 in Nederland een verbod op snavelbehandeling.

Beheer
WP Admin