Pluimveehouderij

Nieuws 5 reacties

Leghennenbestand in EU licht gekrompen

Stuttgart - De omvang van het leghennenbestand in de EU zal de tweede helft van dit jaar onder het niveau liggen van afgelopen jaar. Dat blijkt uit een analyse van het Duitse marktbureau MEG (Marktinfo Eier & Geflügel).

Volgens schattingen van MEG is het aantal leghennen EU-wijd deze maand 1 procent lager dan in juni 2014. Ook de komende twee maanden zal het aantal leghennen in de EU licht onder het niveau van vorig jaar liggen, schat MEG.

Medio 2015 houden pluimveehouders in de EU samen 340 miljoen leghennen. In augustus zal dit aantal groeien tot 345 miljoen hennen, maar dat is nog altijd zo'n 1,4 procent minder dan in augustus 2014. Bij de berekeningen zijn koppels hennen die in de rui zijn niet meegenomen.

Het aantal hennen in de EU is halverwege dit jaar iets groter dan aanvankelijk gedacht. De reden is dat sommige landen eerder dit jaar nog geen actuele data konden aanleveren over het aantal leghennen in hun land. In de eerste maanden van dit jaar lag het aantal hennen ook iets onder het niveau van 2014.

Laatste reacties

 • zeelander


  Minder hennen in europa dus minder eieren
  En vanuit amerika meer vraag naar eieren
  Het wordt een hete zomer wat betreft mijn bankrekening
  Het ultieme vakantie gevoel

 • denouden

  fijn toch!

 • gjcamps

  @zeelander, prima maar huig niet te vroeg, ai is al in Turkije, komt dus dichterbij.

 • Barneveldsei

  Dan beleveren  we ook Turkije van de beste  en gezondste eieren van deze aardbol.

 • info519

  jammer dat ze nog geen duppie zijn......had al gekund denk ik....

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.