Pluimveehouderij

Nieuws 3301 x bekeken 3 reacties

Eerste teken eiertekort VS door vogelgriep

Washington - Klanten van H-E-B-supermarkten in de Amerikaanse staat Texas mogen maximaal drie dozen eieren kopen. Het is het eerste teken van een eiertekort in de Verenigde Staten, schrijft Roberto Ferdman in zijn blog op de Washington Post.

H-E-B behoort met 350 winkels tot de grootste supermarktketens in de VS. De supermarktketen gaf onlangs de volgende verklaring af: door vogelgriep hapert de levering van de eieren in de VS tijdelijk. H-E-B wil garanderen dat er eieren te koop zijn voor Texaanse huishoudens. De bordjes bij onze schappen waarop staat dat drie dozen eieren het maximum is, zijn bedoeld om commerciële partijen ervan te weerhouden grote partijen eieren in te kopen."

Bron: Twitter

Vorige week verschenen foto's op Twitter van lege eierschappen. Het nieuws van H-E-B komt daarom niet uit de lucht vallen. Volgens het Amerikaanse ministerie van Landbouw heeft de vogelgriep al aan 46 miljoen kippen en kalkoenen het leven gekost, waarvan 80 procent legkippen. De vogelgriepcrisis in de VS is nog lang niet voorbij, zodat tekorten dreigen.

Laatste reacties

  • l coumans

    misschien wel handig omdat hier in de winkel ook tedoen, worden de consumenten misschien wel hebberig

  • De Toekomst

    Wie gaat het meeste profiteren denk je, de winkels natuurlijk!

  • peter1939


    dubbeltje/ei is in zicht met deze berichten...eindelijk.....

Of registreer je om te kunnen reageren.