Pluimveehouderij

Nieuws 1985 x bekeken 1 reactie

Ei-campagne bereikt 2,9 miljoen mensen

Arnhem - De dit voorjaar gestarte campagne 'Het is altijd weer voor een ei', heeft al bijna 2,9 miljoen consumenten bereikt.

Zij hebben de TV-commercials en online banners gezien. Meer dan de helft van deze groep consumenten heeft de commercial drie keer of vaker gezien. Rond de Paasdagen is intensief geadverteerd bij RTL-Weer en op buienradar.nl. De campagnesites, altijdweervooreenei.nl en hetverhaalvanhetei.nl, zijn in die periode druk bezocht: bijna 30.000 mensen hebben een kijkje genomen. De bezoekers komen vooral uit de Randstad.

De promotiecampagne richt zich primair op mensen van 20 tot 50 jaar. Uit kijkersonderzoek blijkt dat de boodschap 'Het is altijd weer voor een ei' bij deze doelgroep goed blijft hangen. Consumenten koppelen tijdens het onderzoek onder meer terug: 'Een ei kun je altijd eten' en 'Een ei is altijd lekker en gezond'.

Ovoned, financier van de campagne, is blij met de eerste resultaten. Ovoned-secretaris Ben Dellaert: "We willen met de promotiecampagne bereiken dat zoveel mogelijk consumenten eieren nog meer gaan zien als een gezond en lekker voedingsmiddel. Gezien de kijkcijfers en het onderzoek zitten we hiermee op de goede weg."

Naast het benadrukken van de gezonde en lekkere eigenschappen van het ei, wil Ovoned met de campagne ook bijdragen aan een goed imago van de legsector. Dellaert: "We zijn trots op onze sector: we produceren goede voeding en dat doen we verantwoord. Dat laten we graag zien aan consumenten op hetverhaalvanhetei.nl."

Ovoned is de organisatie waarin LTO/NOP, NVP en AneveiI (eierhandelaren) samenwerken. Ook de Stichting Blij met een Ei juicht de campagne toe en heeft input geleverd voor 'Het verhaal van het ei'. Voorheen financierde het PPE de product- en sectorpromotie. Nu de productschappen niet meer bestaan, neemt Ovoned deze rol over.

Eén reactie

  • gerjan slingenbergh

    Ei campagne is een enorm succes, er is nu al een tekort aan eieren en schoolkinderen denken nu; als je mest verbrandt en je verwarmt er een paar huizen mee, dat dat milieuvriendelijk is.

Of registreer je om te kunnen reageren.