Pluimveehouderij

Nieuws 5 reacties

Bakkers VS blij met Nederlands eiproduct

Washington – De Amerikaanse bakkersvereniging (ABA) is enthousiast over het besluit van het Amerikaanse ministerie van landbouw om Nederland te erkennen als exporteur van eiproducten.

Van de totale eiproductenaanvoer ontbreekt nu 35 procent vanwege de AI-uitbraken volgens Cory Martin, directeur overheidsrelaties bij ABA. Het toelaten van import uit Nederland is volgens hem een grote stap in de goede richting. Wel zegt Martin dat er nog meer nodig is om de huidige crisis het hoofd te bieden. Door de tekorten aan eiproducten hebben bakkers en voedselfabrikanten problemen om hun productie vol te houden. Leden van de bakkersvereniging lobbyen daarom bij de overheid voor meer importmogelijkheden.

Er wordt vooral gekeken naar export vanuit Europa. Buurland Canada mag wel eiproducten naar de Verenigde Staten exporteren, maar is zelf netto-importeur van eieren uit de Verenigde Staten. In Mexico is de eierproductie teruggelopen omdat het land zelf kampte met vogelgriep.

Laatste reacties

 • Tonnis

  De pakstations zijn al in paniek.

 • slatan

  We maken alvast even ruimte op de bankrekening!

 • Tonnis

  IK heb ruimte zat.

 • peter1939


  laat iedereen de eieren 14 dgn vast  houden en eens kijken wat de prijs doet....

 • caddy


  en ze na 14 dagen mee geven aan rendac? Dit lijkt mij een nutteloos idee!

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.