Pluimveehouderij

Nieuws

Kookboek ‘Passie voor kip’ voor goed doel

Tijdens het symposium Hogere Pluimveegezondheid in Eersel overhandigde Marcel Kuijpers van Kuijpers Kip het eerste exemplaar van het kookboek 'Passie voor kip' aan Carlo en Trees van de Bilt, oprichters van Stichting Medisch Werk Mumbai. De opbrengst van het bijzondere kookboek komt ten goede aan de stichting.

'Passie voor Kip' is de titel van een kookboek met recepten met kip én met verhalen over het houden van kippen. Naar een idee van Marcel Kuijpers van Kuijpers Kip in Heeswijk-Dinther en samengesteld door de familie Kuijpers en vrienden. De opbrengst van dit bijzondere kookboek komt ten goede aan de Stichting Medisch Werk Mumbai. Deze stichting faciliteert basisgezondheidszorg op het platteland en in de achterbuurten van grote steden in India, met speciale aandacht voor aids en tbc.
Tijdens het symposium Hogere Pluimveegezondheid, woensdag 20 mei in Eersel, overhandigde Marcel Kuijpers het eerste exemplaar van het kookboek aan Carlo en Trees van de Bilt. Dit huisartsenechtpaar richtte na beëindigen van hun huisartsenpraktijk in Heeswijk-Dinther de Stichting Medisch Werk Mumbai op. Kuijpers kon hen ook een check van €8.250 overhandigen, de opbrengst van de 1.400 exemplaren van het boek bij voorintekening. Het geld zal worden besteed aan een revalidatieproject voor kinderen met polio.
Volgens Marcel Kuipers komt in dit kookboek alles samen. ,,Wie we zijn, wat onze visie is en hoe we die in praktijk willen brengen. Wij vinden het belangrijk om op duurzame wijze te produceren. Daarbij kiezen we voor de beste balans tussen mens, dier en omgeving. Het is onze missie om betaalbaar eten te produceren voor gewone mensen. Kortom: lekker eten voor iedereen!''

Bijzonderheid is dat mensen of bedrijven die 50 of meer exemplaren van het boek afnemen, er hun eigen verhaal en recept aan kunnen toevoegen. Kuijpers: ,,Daarmee hebben zij een mooi geschenk voor bezoekers, vrienden, klanten of personeel en wordt ons verhaal door meer mensen gelezen.''

Het boek is hier te zien.

Foto

  • Marcel Kuijpers van Kuijpers Kip overhandigt het huisartsenechtpaar Carlo en Trees van de Bilt een cheque van €8.250 voor gezondheidsprojecten in India.

    Marcel Kuijpers van Kuijpers Kip overhandigt het huisartsenechtpaar Carlo en Trees van de Bilt een cheque van €8.250 voor gezondheidsprojecten in India.

    Foto: Anja Bekkers

Of registreer je om te kunnen reageren.