Pluimveehouderij

Nieuws 3201 x bekeken

H5N8-virus in Indiana

Washington - In de Amerikaanse staat Indiana is bij een 'backyard' pluimveebedrijf (kleinschalige dierhouderij) het hoogpathogene H5N8-virus aangetroffen. Dit is een ander HPAI-virus dan hetgeen wat de afgelopen maanden op ruim 150 bedrijven in de Verenigde Staten werd aangetroffen.

Dit voorjaar werden al wel eerder drie H5N8-besmettingen in de VS aangetoond.

Een belangrijk gegeven is  dat deze bedrijven allen in een andere vogeltrekroute werden aangetroffen, de zogeheten Pacific-route die langs de westkust van Amerika loopt. De nieuwe uitbraak in Indiana valt echter onder de zogeheten Mississippi-route, een vaste route van trekvogels die over het midden van Amerika loopt. Binnen deze Mississippi-route zijn ook veruit de meeste H5N2-besmettingen vastgesteld. In Indiana was dit de eerste HPAI-uitbraak sinds het virus afgelopen voorjaar om zich heen begon te grijpen in de Verenigde Staten.

Het H5N8-virus werd in november 2014 op vijf pluimveebedrijven in Nederland aangetroffen.

Of registreer je om te kunnen reageren.