Pluimveehouderij

Nieuws 1543 x bekeken

Brabant geeft bedrijf te veel ammoniakruimte

Den Haag - De provincie Noord-Brabant heeft te veel uitbreidingsruimte toegekend aan een pluimveebedrijf in Someren. De Raad van State draagt de provincie op een nieuw besluit te nemen over de Natuurbeschermingswetvergunning van het betrokken bedrijf.

De provincie had op grond van  het Bestand Veehouderij Bedrijven het betrokken bedrijf een vergunning gegeven, gebaseerd op een extra ammoniakemissie van 1.021 kilo ammoniak per jaar. Daarbij was gebruik gemaakt van zogenoemde saldering. Het bedrijf waarvan het ammoniakrecht afkomstig was, had echter niet meer dan 815 kilo aan ammoniakrechten.

De vereniging voor Natuur- en Milieu-educatie was tegen de vergunning in bezwaar gekomen. De hoogste bestuursrechter schrapt de vergunning niet, maar draagt de provincie op de juiste salderingsberekening uit te voeren voor de vergunning.

Of registreer je om te kunnen reageren.