Pluimveehouderij

Nieuws

Snel uitsluitsel vogelgriep andere bedrijven

Barneveld - In het weekeinde of kort daarna wordt duidelijk of er ook vogelgriep is bij bedrijven die in Barneveld in de buurt liggen van het pluimveebedrijf waar de ziekte donderdag werd geconstateerd. Bij kippen van de omliggende panden is vrijdag bloed afgenomen en dat is opgestuurd naar het Centraal Veterinair Instituut in Lelystad. Dat zegt een woordvoerder van de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders.

Bij het bedrijf in Barneveld dat is getroffen, gaat het om een milde variant van vogelgriep. De 30.000 legkippen zijn inmiddels allemaal geruimd. De zeventien bedrijven waar vrijdag bloed is afgenomen van de dieren, bevinden zich allemaal binnen een straal van een kilometer rond de getroffen pluimveehouderij. Die bedrijven blijven drie weken dicht.

Of registreer je om te kunnen reageren.