Pluimveehouderij

Nieuws

Nieuwe PCR-test voor coccidiose

Ede – De Gezondheidsdienst voor Dieren (GD) en diervoederfabrikant De Heus hebben samen een nieuwe PCR-testmethode ontwikkeld om coccidiose bij pluimvee sneller en nauwkeuriger te kunnen onderzoeken. Met behulp van de nieuwe methode kan het DNA van de aanwezige coccidiose uit de mest geanalyseerd worden.

In tegenstelling tot de nu veel gebruikte testmethode (waarbij voornamelijk naar letselscores in de darmen wordt gekeken) kan hiermee het onderscheid tussen en de infectiedruk van de verschillende aanwezige coccidiose-soorten beter worden geduid, waardoor de infectie beter bestreden kan worden en de economische schade zo veel mogelijk voorkomen kan worden. De nieuwe techniek, die door de GD ontwikkeld is, is de afgelopen maanden getest bij tien klanten van De Heus.

Of registreer je om te kunnen reageren.