Pluimveehouderij

Nieuws

Nieuw vaccin voor ILT en NCD

Washington - Wetenschappers van het Amerikaanse ministerie van landbouw USDA hebben een vaccin ontwikkeld dat pluimvee zowel beschermd tegen ILT (Infectieuze Laryngotracheïtis) als NCD (Newcastle Disease).

Dit meldt The Poultry Site. Het nieuwe vaccin is succesvol getest bij circa honderd eendagskuikens en 120 vleeskuikens van drie dagen oud. Alle kuikens bleken vervolgens beschermd tegen beide ziektes. Zij vertoonden geen of amper klinische verschijnselen en bleven op gewicht. Besmettingen met beide infectieziekten leiden tot uitval en economische schade bij getroffen gevogelte, zowel bij commercieel gehouden pluimvee als wilde vogels. Volgens USDA-wetenschapper Yu is het nieuwe vaccin veiliger dan bestaande vaccins, en kan het effectief en tegen lage kosten aan de kuikens toegediend worden middels sprayen of via het drinkwater.

Of registreer je om te kunnen reageren.