Pluimveehouderij

Nieuws 1 reactie

Geen vogelgriep bij ander bedrijf kilometerzone Tzummarum

Den Haag - In de kilometerzone rondom het met vogelgriep besmette bedrijf in Tzummarum zijn geen verdere besmettingen met het virus gevonden. Dat meldt het ministerie van Economische Zaken op basis van onderzoek van het Centraal Veterinair Instituut (CVI) van Wageningen UR.

In de kilometerzone zit één vleeskuikenbedrijf met 120.000 dieren. Bij een leghennenbedrijf met ruim 22.000 dieren werd donderdag laagpathogene vogelgriep van het type H7 vastgesteld. Het bedrijf wordt geruimd. Rondom het bedrijf is een vervoersverbod afgekondigd voor pluimvee en pluimveeproducten.

Eén reactie

  • marco-vdb

    Even voor de duidelijkheid: deze 120.000 vleeskuikens worden binnen gehouden!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.