Pluimveehouderij

Nieuws 1209 x bekeken

Exportrestricties Hongkong na LPAI-uitbraak

Doetinchem – Hongkong heeft als enige land aanvullende exportrestricties opgelegd naar aanleiding van de uitbraak van laagpathogene vogelgriep in Barneveld vorige week. Dat zegt een beleidsmedewerker van Nepluvi.

De provincie Gelderland is toegevoegd aan het rijtje provincies die niet langer pluimveevlees of andere pluimveeproducten (waaronder eieren) naar Hongkong mogen exporteren. Dit verbod gold al voor de provincies Utrecht, Overijssel en Zuid-Holland naar aanleiding van de uitbraken van hoogpathogene vogelgriep in november 2014. Die uitbraken hebben daarnaast tot andere exportrestricties geleid, waarvan een deel nogal altijd geldt, zoals het verbod op export van pluimveevlees naar Zuid-Afrika.

Of registreer je om te kunnen reageren.