Pluimveehouderij

Nieuws 3 reacties

Europese eierexport in de min in januari

Brussel - De export van eieren en eiproducten van de EU was in januari 16,8 procent kleiner dan een jaar geleden.

Dat blijkt uit gegevens van de Europese Commissie. De export naar Japan was in januari 18,2 procent kleiner dan een jaar geleden. De EU exporteerde in januari 4.905 ton eieren en eiproduct naar Japan. De EU exporteerde in januari 341 ton eieren en eiproducten naar Rusland. Dat was 42 procent minder dan een jaar geleden in januari.

Japan nam over heel 2014 78.765 ton eieren en eiproducten af van de EU en is verreweg de grootste afnemer van de EU op de wereldmarkt. Als de verminderde vraag van de Japanners structureel blijkt te zijn, dan zal dat merkbaar zijn in het eieraanbod binnen de Europese Unie.

Laatste reacties

 • brabant z-o

  de vraag vanuit japan was er wel maar het aanbod was er niet!!

 • pluimveehouden

  Als er minder kippen zijn in Europa , en de consumptie stijgt , Tja dan hoef je minder te exporteren . Als dan  Japan toch nog gezonde eieren wil blijven eten , moeten ze daar iets meer voor betalen . 

 • pluimveehouden

  Graag bron vermelding erbij plaatsen , vooral voor die laatste zin .
  Het spel om de prijs te drukken begint alweer , daar moet de pluimveehouderij niet aan meedoen . 

Of registreer je om te kunnen reageren.