Pluimveehouderij

Nieuws 4 reacties

Eiermarkt loopt lekker in aanloop naar Pasen

De eiermarkt ligt er op het ogenblik florissant bij. De NOP-noteringen voor scharreleieren stijgen deze week flink door.

De notering voor eieren van 62 tot 63 gram stijgt met vijftig cent per honderd stuks. Er is goede vraag uit de retail in de aanloop naar Pasen. Het gaat vooral ook om de vraag naar tafeleieren die op het ogenblik goed is. Volgens handelaren is duidelijk merkbaar dat consumenten meer en vaker eieren consumeren dan enkele jaren geleden. De promotie-acties van de eiersector hebben succes.

Ook kooi-eieren plussen nog wel deze week, maar veel minder dan de scharreleieren. In de industrie worden steeds meer scharreleieren verwerkt, wat ook een positief effect heeft op de noteringen voor scharrel.

Tendens: stijgend

Meer informatie over de prijzen van eieren vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:

Prijzen van scharreleieren

Prijzen van kooi-eieren

Totaal overzicht van eieren

Laatste reacties

 • alex.janssen1

  kEik zie je nu wel dat Eierpromotie loont. Laten we nu allemaal als sector achter dergelEik positieve berichtgeving gaan staan en dit op iedere feestje, verjaardag e.d. zulk nieuws verspreiden. Zeker weten dat we de stEigende lijn vast kunnen houden in de Eierconsumptie. Uitdaging van ons allemaal. Degene die behoefte hebben om hierover negatief te reageren, bel naar 06-23012587 en ik sta u graag te woord. Alle andere positieve reacties graag delen en plaatsen. krijg je Energie van!!

 • pluimveehouden

  Zo is het Alex , willen de pluimveehouders en eierboeren in de toekomst bestaansrecht blijven houden dan kunnen ze beter hun bedrijf en product blijven promoten . Als daardoor de consumptie nog verder stijgt snijd het mes aan 2 kanten . De consument leeft gezonder en is fitter en eierboeren hebben een inkomen .

 • Roy Tomesen

  Top reactie Alex. Hoop dat zowel pluimveehouders als periferie massaal achter Blij Met een EI gaan staan en laten we zorgen dat we met 900 pluimveehouders de boodschap gaan overbrengen pas dan wordt de olievlek steeds groter! Altijd weer voor een ei!

 • rvdb

  promotie actie s zij zeker een succes heb ook niet het idee dat er daadwerkelijk z'n groot overschot aan eieren is zoals men dat ons doet geloven. Een kleine stijging van de vraag en de prijs schiet omhoog. ben helaas bang dat ie na de Pasen net weer zo hard onderuit zal gaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.