Pluimveehouderij

Nieuws 942 x bekeken 1 reactie

Britse pluimveehouders vrezen TTIP

Londen – De Britse pluimveewereld vreest dat zijn positie ondermijnd kan worden als de Verenigde Staten goedkoper vlees naar de EU kunnen importeren.

'''De VS hanteert lagere normen en eisen dan waar wij hier in Europa aan moeten voldoen, die kloof kan niet overbrugd worden.'' Dat stelde voorzitter Duncan Priestner van de sectie pluimveehouderij binnen de National Farmers Union tijdens een hoorzitting in het Europees Parlement over TTIP, het Transatlantic Trade and Investment Partnership waarover de EU onderhandelt met de VS.

''Britse consumenten eisten betere regels voor het welzijn, het milieu en de voedselveiligheid. Daar hebben onze fokkers aan voldaan, maar dat heeft ze wel honderden miljoenen gekost. Onze consumenten stellen hoge eisen en wij voldoen daar aan, daar zijn we trots op. Door die eisen gaan de productiekosten echter wel omhoog en dat veroorzaakt een nadeel vergeleken met de VS. Wij zijn bezorgd dat er een oneerlijk speelveld komt waardoor datgene wat wij de consument kunnen bieden ondermijnd wordt. Wij willen graag een duidelijke boodschap afgeven dat er een kloof bestaat tussen de Europese en de Amerikaanse systemen, waarbij wij van mening zijn dat die kloof niet te overbruggen is'', zei Priestner.

Eén reactie

  • annevandermeer1

    Bekijk eens de documentaire Food Inc op netflix dan weet je hoe het er in Amerika aan toe gaat.

Of registreer je om te kunnen reageren.