Pluimveehouderij

Nieuws 1293 x bekeken

Britse pluimveehouders somber na vogelgriep

Londen – Een kwart van de Britse pluimveehouders zegt de laatste tijd minder te verkopen aan handelaren die werken voor de export.

De meesten van hen schrijven dat toe aan de uitbraken van vogelgriep die de export volgens veel pluimveeboeren ook de komende maanden onder druk zal zetten.

Dat blijkt uit een onderzoek van de British Poultry Council (BPC) onder haar leden. Ruim 15 procent van de ondervraagden zegt dat ze minder vertrouwen hebben in de toekomst van hun bedrijf dan een half jaar geleden. Bij een vorig onderzoek sprak niemand van afgenomen vertrouwen, stelt de organisatie. De BPC denkt dat ook hier de vogelgriep een rol speelt. Groot-Brittannië heeft de afgelopen winter twee uitbraken van laag-pathogene vogelgriep gehad.

Aan de andere kant blijven de consumentenverkopen van kip en kalkoen wel toenemen. De helft van de respondenten meldt een groei in dit verkoopkanaal terwijl tweederde er vertrouwen in heeft dat deze verkopen ook de komende tijd verder zullen groeien. Directeur Andrew Large van de BPC: ''Dit onderzoek toont aan dat de sector als geheel en individuele leden-bedrijven over het algemeen vertrouwen hebben in de toekomst. De terugloop in de exporthandel is echter een bron van zorg die nog eens extra benadrukt hoe belangrijk het is dat we snel onze vogelgriep-vrije status terug krijgen.'' Corr

Of registreer je om te kunnen reageren.