Pluimveehouderij

Nieuws

Blij met een Ei lanceert eierpromotie

Op woensdag 25 maart onthulden de mmmEggies splinternieuw promotiemateriaal van Stichting Blij met een Ei. Voorzitter Alex Janssen van Blij met een Ei had het promotiemateriaal net opgehaald.

Alex Janssen: 'Dankzij de nieuwe leden en sponsors van Blij met een Ei hebben we deze nieuwe promotiematerialen kunnen aanschaffen. Gebruiksvriendelijke banners die makkelijk te vervoeren en te gebruiken zijn voor open dagen of excursies.'

De banners zijn opgemaakt in de nieuwe stijl van Blij met een Ei. De folder 'Elke dag eieren, op je gezondheid' staat op twee banners. Daarnaast biedt Blij met een Ei drie losse banners met informatie over de stal, de kip en het ei. Met duidelijke illustraties en foto's.
Blij met een Ei heeft twee sets banners die leden gratis kunnen lenen via het secretariaat. Folders en ander promotiemateriaal zijn ook gratis verkrijgbaar voor leden.  Promotiemateriaal van Blij met een Ei kopen kan ook; via het secretariaat van Blij met een Ei: secretariaat@blijmeteenei.nl.

Blij met een Ei en mmmEggies versterken elkaar

Blij met een Ei en de mmmEggies werken nauw samen en versterken elkaar. Woordvoerster Maartje Gussinklo van de mmmEggies: 'We zijn blij met de goede samenwerking met Blij met een Ei. We zijn geen belangenbehartigers, maar promoten met vrouwelijke passie het Nederlandse ei. De nieuwe banners van Blij met een Ei zijn daarbij goede promotiematerialen. Ik neem een set mee voor de open dag op ons legpluimveebedrijf met streekmarkt op tweede paasdag in Eibergen.' Zie www.gussinklo-pluimveehouderij.nl/.

mmmEggies binnen een jaar verviervoudigd

Het aantal mmmEggies is binnen een jaar gegroeid naar 20 legpluimveehoudsters uit heel Nederland. Voorzitter Marian Claessens van de mmmEggies: 'We zijn met vijf legpluimveehoudsters gestart in mei 2014 en we vinden het geweldig dat we al verviervoudigd zijn. We werken nu met een kernteam en werkgroepen zodat ieder zich met haar eigen kwaliteiten en interesses in kan zetten voor de promotie van het Nederlandse ei. De mmmEggies zitten op Facebook en Twitter en onze website krijgt steeds meer gestalte. De werkgroepen voeding, consumentenmedia, crea en website zijn heel actief. Onze website krijgt steeds meer gestalte." De mmmEggies zijn in overleg met het Voedingscentrum om het ei op de Schijf van Vijf te krijgen.

Meehelpen? Word lid van Blij met een Ei!

Blij met een Ei roept pluimveehouders op om lid te worden van Blij met een Ei. Alex Janssen: "'Voor € 200 per jaar, ongeacht het aantal kippen, ben je al lid. Bedrijven in de periferie kunnen Blij met een Ei sponsoren met een bronzen, zilveren of gouden ei. Iedereen profiteert van sector-pr en een goed imago van eieren, dus wij hopen dat iedereen zijn steentje zal bijdragen." Aanmelden kan via www.blijmeteenei.nl of een mail naar secretariaat@blijmeteenei.nl.

Foto

  • <p>De mmmEggies poseren trots voor de nieuwe banners van Blij met een Ei.</p>

    De mmmEggies poseren trots voor de nieuwe banners van Blij met een Ei.

Of registreer je om te kunnen reageren.