Pluimveehouderij

Nieuws 2 reacties

Aviagen komt met Kip van Morgen

Venray – Pluimveefokbedrijf Aviagen heeft een nieuw vleeskuikenras in zijn assortiment: de Ross Ranger.

Dit trager groeiende vleeskuiken is onder andere geschikt om als Kip van Morgen afgezet te worden.

Het eerste koppel Ross Ranger moederdieren is inmiddels 34 weken oud en zit bij een Nederlandse vermeerderaar. Broedeieren voor de Nederlandse markt zijn ingelegd in verschillende Nederlandse broederijen en zullen afgezet worden afgezet binnen meerdere concepten. Daarnaast wordt de Ross Ranger ook buiten Nederland vermarkt, aldus Otto van Tuijl, technisch directeur van Aviagen EPI. Voor de Kip van Morgen zal de Ross Ranger moeten gaan concurreren met de Hubbard JA87, het ras dat nu gebruikt voor de Hollandse Kip van Albert Heijn en de Nieuwe Standaard Kip van Jumbo.

Half 2013 presenteerde Aviagen al de traag groeiende Rowan Ranger. Voor beide rassen wordt dezelfde hen gebruikt, maar verschillende hanen, om zo snel in te kunnen spelen op de dynamische vraag binnen het niet-reguliere segment. De Rowan Ranger heeft het Beter Leven-kenmerk van de Dierenbescherming gekregen, waardoor het ras gebruikt kan worden in systemen met één, twee of drie sterren. Dit ras groeide echter te langzaam om geschikt te zijn voor de Kip van Morgen zoals deze oorspronkelijk door de sector en supermarkten gepresenteerd werd.

De Ross Ranger groeit gemiddeld 50 gram per dag in 45 dagen, tegenover de Rowan Ranger die 56 dagen gemiddeld 44 gram per dag groeit. Afhankelijk van het voer kan hier nog verder in gestuurd worden. De gemiddelde voerconversie ligt voor de Ross Ranger op 1,663 in 45 dagen, tegenover 2,164 van de Rowan Ranger in 56 dagen.

Laatste reacties

  • jp.bierema

    Beter laat dan nooit.

  • Ross

    Dat bedoel ik maar goed bezig!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.