Pluimveehouderij

Nieuws

Ophokplicht België opgeheven

Brussel – De ophokplicht in België wordt vanaf vrijdag opgeheven. Federaal minister van landbouw Willy Borsus heeft dit besloten op voorstel van voedsel- en warenautoriteit FAVV en na overleg met de pluimveesector, zo meldt de FAVV.

Twee andere preventieve maatregelen blijven wel van kracht: het verplicht binnen voederen en drenken van pluimvee en vogels en het verbod op het gebruik van oppervlaktewater als drinkwater. Deze blijven in ieder geval overeind tot 21 maart 2015. De versoepeling van de maatregelen is volgens de FAVV mogelijk omdat het aantal uitbraken bij pluimvee en de ontdekte gevallen bij wilde vogels de afgelopen weken merkbaar afgenomen zijn.

De Belgische landbouwminister benadrukt dat het versoepelen van de maatregelen niet betekent dat de dreiging van vogelgriep helemaal weg is. Hij noemt het een voortdurende dreiging voor de Belgische pluimveestapel en roept pluimveehouders en hobbykippenhouders op om biosecurity-maatregelen strikt toe te passen.

Of registreer je om te kunnen reageren.