Pluimveehouderij

Nieuws

Emsland beëindigt ophokplicht

Meppen - De Landkreis Emsland heft de ophokplicht voor pluimvee op aanwijzing van het landbouwministerie van Nedersaksen graag op. Dat heeft het veterinaire bestuur van deze regio woensdag laten weten.

"De oproep van het ministerie verheugt ons, want die geeft ons rechtszekerheid", zegt bestuurder Reinhard Winter. De afschermingsplicht werd op 21 november ingevoerd na vogelgriepuitbraken in Nederland, elders in Duitsland en Groot-Brittannië. Desondanks werd het aan Noord-Nederland grenzende Emsland in december getroffen door een geval van H5N8 op een eendenbedrijf met 10.000 dieren in het plaatsje Neubörger.

Ook in de Nedersaksische districten Osnabrück en Cloppenburg wordt de oproep van het ministerie opgevolgd.

Of registreer je om te kunnen reageren.